Rochendaal

 

Beschrijving project

Het project bestaat uit het kwaliteitsvol ontwikkelen van het domein Rochendaal als nieuwe stadsbuurt waarbij een sterke aansluiting met de binnenstad in St.-Truiden wordt gerealiseerd.

Het domein Rochendaal, een voormalige militaire basis gelegen in Bevingen, is ongeveer 17 ha groot en ligt op wandelafstand van de binnenstad maar is vandaag afgescheiden van de binnenstad door de kruising van de gewestweg N3. Op het gewestplan werd het domein na desaffectatie ingekleurd als woongebied met landelijk karakter (het oude kazernegedeelte) en parkgebied met voormalig kasteelgebouw en annex vijverpartij dat destijds dienst deed als officierenkwartier.

Het woongebied ligt in de Cicindriavallei en de vervallen militaire infrastructuur is onbruikbaar en in erbarmelijke staat. Het noorden van het domein is geschikt voor kwaliteitsvolle en betaalbare woningbouw waarbij het parkgebouw kan ontwikkeld worden tot aangename publieke ruimte voor recreatie en ontspanning met centraal een kasteeltje omgeven door vijvers en in de buurt van een waardevol natuurgebied gevormd door de Cicindriavallei.

Het nieuw aan te leggen stadsdeel moet een hefboom vormen voor verdere stadsontwikkeling. Daarbij zal een PPS-formule overwogen worden.

Project promotor

AGOST

Kazernestraat 13

3800 Sint-Truiden

AGOST

Kazernestraat 13

3800 Sint-Truiden

Contact

Filip Rommens, adjunct-directeur

Tel.: 011/ 96 09 70

E-mail: filip.rommens@agost.be