Medisch wetenschappelijk onderzoek

 

Beschrijving project

Het project bestaat uit het uitbouwen van medisch wetenschappelijk onderzoek via instellingsoverschreidende teams in zes concrete clusters, namelijk cardiologie, oncologie, anesthesie/CNS, gynaecologie/fertiliteit, infectie en obesitas met het oog op een betere zorgkwaliteit en de versterking van de ziekenhuizen als topcentra voor onderzoek en zorg. Via verticale onderzoeksprojecten (Biobanking, biomarkers en regeneratieve geneeskunde) worden de generieke topics verder ondersteund.

De belangrijkste elementen binnen dit project zijn: er worden 16 vte tewerkgesteld,  11 doctoraten uitgevoerd met meer dan 33 wetenschappelijke artikels,  44 presentaties op wetenschappelijke congressen en 12 nieuwe projectaanvragen bij Vlaamse, Nationale of internationale organisaties waarbij gewaakt wordt over de kwaliteit en wetenschappelijke vordering daarvan via een doctoraatscommissie. Jaarlijks wordt een studiedag of symposium georganiseerd en het onderzoek zal regelmatig aan bod komen in de pers, de websites van de partners en in de magazines van Uhasselt, Jessa en ZOL.

Het projectteam zal rapporteren aan een beleidsgroep die bestaat uit telkens 3 vertegenwoordigers van de UHasselt, ZOL en Jessa en de gedeputeerden bevoegd voor zorgeconomie, de heer Marc Vandeput en voor welzijn mevrouw Erika Thijs.

De financiering wordt gezien als een hefboomfinanciering om bij het FWO, de Europese Commissie, enz extra middelen te verwerven.

Project promotor

UHasselt
Universitaire Campus
3590 Diepenbeek